Skadar hair extensions mitt eget hår?

Nej! Det är det korta svaret. Hair extensions skadar inte ditt eget hår, men som med så många andra saker i livet finns det alltid undantag. Läs vidare och lär dig hur du undviker att extensions skadar ditt hår.

Undvik att hair extensions skadar ditt hår

Variera placeringen av clip on extensions
Clip on och halo extensions är populära lösningar när man snabbt och enkelt vill få längre och fylligare hår, då håret är enkelt att ta på och av själv. De är dock inte alltid de mest skonsamma hair extensions, om man vill ha håret på sig varje dag eller sova med det. Om de små clipsen du fäster håret med, appliceras på samma ställe varje dag kan håret och hårbotten bli irriterad i de områdena. Därför rekommenderar vi att du varierar var du applicerar clipsen, eller att du väljer en mer permanent typ av hårförlängning som hårträns, tape, nail hair eller microring extensions om du vill ha i ditt löshår hela tiden.

Få en professionell att applicera dina hair extensions
Använder du våra mer permanenta typer av löshår är det viktigt att det är en fackkunnig som applicerar och tar bort löshåret. För om du inte får dina extensions applicerade av en utbildad extensionist riskerar du att det inte appliceras korrekt i ditt hår. Och det kan få dina extensions att slita i håret och irritera hårbotten. Det är också viktigt att applicera på nytt ca. varannan månad för att förhindra att håret tovar sig och sliter i ditt hår.

Hårdvård till hair extensions?

Rätt skötsel skyddar ditt hår

Utöver att själva appliceringen ska genomföras av en fackkunnig, kan faktiskt fel skötsel också skada ditt hår. Tar du inte hand om håret och sköter det ordentligt kan håret tova sig, och det går dessvärre också utöver ditt egna hår. Var därför noga med att hålla dina extensions friska och fria från tovor med rätt hårvård.

Bästa produkterna till hair extensions
Om du vill vara säker på att dina extensions blir skötta efter konstens alla regler rekommenderar vi dig att använda Maria Nilas "True Soft"-serie. Den ger dina extensions den fukt, och vård de behöver. Håret blir mjukt och medgörligt, och inte minst lätt att borsta igenom så du undviker att det tovar sig. Kom också ihåg att använda värmeskydd i håret när du stylar det med värme, då värmen annars kan skada både ditt eget hår och dina extensions.

Mitt hår har blivit tunnare efter extensions

Upplever du att ditt hår blivit tunnare efter att ha haft extensions har det förmodligen att göra med att de varit applicerade fel, eller att det blivit borttagna på fel sätt. Du tappar inte mer hår, än du gör normalt om du fått dina extensons applicerade på rätt sätt.

Ditt hår kan upplevas tunnare
Det är helt normalt att du upplever det som att ditt hår blivit tunnare när du precis tagit ut dina extensions. Men det handlar endast om att du vant dig med betydligt tjockare hår med extensions. När det plötsligt tas bort, kan det verka lite våldsamt utan extensions, och det kan vara svårt att komma ihåg hur ditt egna hår känns. Men du kan vara lugn, om påsättning och borttagning av dina extensions gjorts korrekt, är ditt riktiga hår som det ska vara igen.

Skadar hair extensions mitt hår?