Vilken mängd hår ska jag välja?

Har du bestämt dig för att få snyggt hår med hårförlängning, men är du osäker på hur mycket hår du behöver? Det beror till stor del på hur ditt eget hår är. Med den här guiden kan du enkelt ta reda på hur mycket hår du behöver.

Du vill bara ha extra fyllighet i håret

- 50 gram hår räcker vanligtvis för att ge extra fyllighet till ditt hår.

Är du nöjd med din egen hårlängd, men vill lägga till lite extra fyllighet med löshår? Om du bara vill använda hair extensions för att ge ditt hår extra fyllighet räcker det normalt med att applicera ca. 50 gram löshår, som klipps för att passa din egen längd.

Hair extensions till tunt hår

Du har tunt hår och vill ha extra längd

- 100 gram hår räcker vanligtvis för ett tunt hår.
- Om du har en kortare frisyr behöver du ca. 150 gram.


Har du tunt hår och vill få ett längre och fylligare hår med hair extensions? Normalt kommer du behöva använda ca. 100 gram löshår för att få ett läckert och naturligt resultat. Om ditt hår klipps i en kortare frisyr krävs det lite extra hår för att övergången mellan ditt eget hår och dina extensions ska smälta bättre ihop. Du kommer därför vanligtvis att behöva använda ca. 150 gram löshår i ett tunt hår som klipps i en kortare frisyr.

Hair extensions till normalt hår

Du har normalt hår och vill ha extra längd

- 150 gram hår räcker vanligtvis för ett hår med normal tjocklek.
- Om du har en kortare frisyr behöver du ca. 200 gram.


Har du ett hår med normal tjocklek och vill förlänga det med hair extensions? Normalt kommer du behöva använda ca. 150 gram löshår för att få en naturlig övergång mellan ditt eget hår och dina extensons. Om ditt hår klipps i en kortare frisyr kommer det att behövas lite extra hår, då rekommenderar vi ca. 200 gram hår.

Hair extensions till tjockt hår

Du har tjockt hår och vill ha extra längd

- 200 gram hår räcker vanligtvis för tjockt hår.
- Har du en kortare frisyr behöver du vanligtvis 300 gram.


Vill du förlänga ditt tjocka hår med löshår? För tjockt hår rekommenderar vi vanligtvis ca. 200 gram löshår för att få resultatet att se vackert och naturligt ut. Om ditt hår är klippt i en kortare frisyr, kommer det vanligtvis att behöva appliceras extra hår för att övergången mellan dina hair extensions och ditt eget hår ska falla naturligt. Du kommer behöva använda ca. 300 gram hår om ditt egna hår är tjockt och klippt i en kortare pagefrisyr.