Vilken extensionsmetod är bäst?

Du vill ha långt hår med hjälp av extensions, men vilken typ av hårförlängning är bäst för ditt hår? På den här sidan guidar vi dig till svaret.

Så väljer du extensionsmetod

Överväger du att få ditt drömhår med hjälp av hair extensions? Det förstår vi. Det är ju så vackert med extra långt och fylligt hår. Men det kan vara svårt att ta reda på vilken typ av extensions som passar dig bäst. Den här guiden berättar om skillnaderna mellan olika metoder för att applicera extensions så att du kan hitta den perfekta lösningen för ditt hår och dina behov.

Permanenta eller icke-permanenta extensions?
När du ska välja typ av extensions till ditt hår måste du först bestämma om du vill ha extensions som du själv kan sätta i och ta bort när du vill, eller om du vill ha en mer permanent lösning. Båda lösningarna har många fördelar. Vi går igenom allt här, så att du kan göra rätt val för just ditt hår.

Icke-permanenta tillägg

Clip on, halo & ponytail extensions

FÖRDELAR MED ICKE PERMANENTA EXTENSIONS
- Applicera själv dina extensions på bara 2 minuter.
- Passar alla hårtyper.
- Bra och enkel lösning för nybörjare.
- Ger dig en möjlighet att variera ditt utseende från dag till dag.
- Lätt att ta hand om och sköta om i vardagen.

Applicera dina extensions själv - enkelt och snabbt på bara två minuter
Clip on, halo och ponytail extensions är våra mest populära typer av hårförlängningar. De passar alla hårtyper och är superlätta att använda, även för nybörjare.

Hur appliceras håret
Clip on och halo extensions fästs i håret med små diskreta clips, medan vår ponytail fästs med en liten kam och ett kardborreband. Håret sitter därför ordentligt fast i ditt eget hår hela dagen och är samtidigt lätt att ta på och av när du själv önskar det. Icke-permanenta extensions kräver mindre hårvård i vardagen eftersom du inte använder håret hela tiden och inte sover eller duschar med det.

Du får därför massor av frihet med icke-permanenta extensions. Låter det som den perfekta lösningen för dig? Läs vidare och ta reda på vilken typ av icke-permanenta tillägg du ska välja.

Fördelar med clip on extensions

Vilka icke-permanenta extensions ska jag välja?

Du har kommit fram till att icke-permanenta extensions passar dig bäst, men vilken av de olika typerna ska du välja? Det beror till stor del på hur ditt eget hår är och om du vill använda håret utsläppt eller uppsatt.

Välj CLIP ON EXTENSIONS om:
- Du vill ha en flexibel lösning med flera sektioner hår.
- Du vill kunna använda ditt hår både utsläppt och uppsatt.
- Ditt hår är 15-20 cm långt eller längre.
- Ditt hår är tunt, normalt eller tjockt.

Välj HALO EXTENSIONS om:
- Du vill ha en extra enkel och snabb lösning med bara en sektion hår.
- Du vill främst ha håret utsläppt.
- Ditt egna hår är axellångt eller längre.
- Ditt hår är tunt eller normaltjockt.

Välj PONYTAIL EXTENSIONS om:
- Du kommer bara att använda håret uppsatt.
- Du vill kunna göra en perfekt high ponytail med dina extensions.

Fördelar med permanenta hair extensions

Permanenta extensions

Hårträns, tape, nail hair och microring extensions

FÖRDELAR MED PERMANENTA HÅRFÖRLÄNGNINGAR
- Känns naturligt, nästan som ditt eget hår.
- En applicering håller vanligtvis 6-12 veckor.
- Alla hårtyper kan använda permanenta hair extensions.
- Spara tid - du har underbart hår 24/7.
- Skonar ditt eget hår från slitage.

Vakna med långt och vackert hår - varje dag
Vill du ha långt hår varje dag utan att spendera extra tid framför spegeln på morgonen? Då ska du kika närmare på våra permanenta typer av hårförlängningar, som appliceras i upp till 12 veckor åt gången. En permanent applicering sitter i håret under en längre tid och du undviker därför att applicera håret varje dag.

Olika typer av permanenta extensions
På Myextensions erbjuder vi fyra olika typer av permanent hårförlängning, hårtränser, tape extensions, nai hair/keratin och micronring extensions. Vilken typ av permanent hårförlängning som passar bäst till just ditt hår beror till stor del på din hårtyp. Läs vidare så hjälper vi dig att hitta rätt.

Vilka permanenta extensions ska jag välja?

Det är alltid en bra idé att välja hårförlängningar baserat på din hårtyp. För när du behöver ha permanenta förlängningar måste du välja den metod som är lättast att dölja i håret. Hårförlängningar är en förlängning av ditt eget hår, och så ska det sluta se ut - som ditt eget hår. Därför spelar det ingen roll hur mycket hår du har själv. Vissa metoder är bättre lämpade för tunt hår än för starkt hår och vice versa. Låt oss granska de olika hårtyperna.

Hair extensions i extremt tunt hår

Du har extremt tunt hår

- Ditt hår är väldigt tunt, nästan transparent.
-
Tape eller hårtränser (Micro weft-metoden) är lättast att dölja.
- Överväg annars en
hair topper om det är svårt att dölja extensions i ditt hår.

Ett extremt tunt hår kännetecknas av att hårstråna är fina och inte så tätt. Håret kan därför nästan verka lite transparent.

Bästa förlängningar för extremt tunt hår
Om du har extremt tunt hår rekommenderar vi antingen tape eller hårtränser (micro weft-metod). Båda metoderna lägger sig platt mot hårbotten jämfört med andra typer av extensions. Det gör dem mycket lättare att dölja håret.

Överväg en hair topper
Om du har svårt att dölja hårförlängningar i ditt mycket tunna hår bör du överväga en hair topper. En hair topper kan beskrivas som en hårförlängning till toppen av huvudet. Löshåret appliceras ovanpå ditt eget hår, så du behöver inte oroa dig för att kunna dölja det. Du får fylligt hår från topp till hårspetsarna och det ser supernaturligt ut.
Läs mer om hair toppers här

Hair extensions i tunt hår

Du har tunt och fint hår

- Ditt hår är tunt men relativt tätt.
-
Tape, hårtränser (Micro weft / flätmetoden) och Hot fusion är ett bra val eftersom de är lätta att gömma i håret.
-
Tape och träns är breda hårstrån, och het fusion är små tufter.

Om du har ett tunt och fint hår, vilket är mycket typiskt för skandinaver, är ditt hår ganska tätt, men eftersom hårsträngarna är mycket fina känns håret tunt.

Bästa förlängningar för tunt hår
Om du har tunt och fint hår rekommenderar vi att du antingen använder tape eller hårtränser (Micro weft / flätmetoden), eftersom de är lätta att dölja och ger ett mycket naturligt resultat. Metoderna är lätta att återanvända och mycket mjuka eftersom håret appliceras i breda banor.

Breda sektioner eller små hårslingor?
Om du föredrar att applicera dina förlängningar i mycket små, flexibla tuffar kan du också överväga Hot fusion för ditt tunna hår. De små knytarna är lätta att dölja och känns väldigt naturliga i hårbotten. Hot fusion tar vanligtvis lite längre tid att applicera och är svårare att återanvända, men det kan enkelt göras.

Hair extensions i normalt hår

Du har normalt hår

- Ditt hår är normalttjockt från rot till spets.
- Du kan använda alla metoder.
- Vi kan rekommendera
hårtränser (flätningsmetod / micro weft) eller microring extensions.
-
Hårtränser är breda sektioner med hår, och microring extensions är små löshårslingor.

Om du har ganska normalt hår har du turen att kunna använda alla typer av förlängningar. Även om det kan verka som en lyx kan det faktiskt göra det extra svårt att välja, så här är våra rekommendationer för dig.

Bästa förlängningar för normalt hår
Vi rekommenderar oftast hårtränser (flätningsmetonden / micro weft) för ett hår med vanlig tjocklek. Det beror på att det ger ett otroligt naturligt resultat, eftersom håret appliceras på breda sektioner och är mycket skonsamt för ditt hår. Dessutom är metoden mycket hållbar och det är lätt att återanvända hårtränsen.

Breda sektioner eller löshårsslingor?
Om du hellre vill ha dina hårförlängningar applicerade i små, flexibla slingor är microring extensions en riktigt bra lösning för dig med normalt hår. De små löshårsslingorna appliceras med skonsamma mikroringar och metoden gör det enkelt att återanvända håret.

Hair extensions i tjockt hår

Du har tjockt och kraftigt hår

- Du har kraftigt och väldigt tätt hår.
- Du kan använda alla metoder.
- Tjockt hår kräver en större mängd extensions för ett naturligt resultat.
- Vi kan med fördel rekommendera
hårtränser (flätningsmetod) för optimal fördelning av håret.

Om ditt hår är tjockt och kraftigt kan du i princip använda alla typer av hårförlängningar. Vissa metoder är dock fortfarande bättre lämpade för tjockt hår än andra, så här kommer vår rekommendation.

Tjockt hår kräver större mängd extensions
Ju tjockare hår du har själv, desto större mängd extensions behöver du för att skapa en naturlig övergång mellan ditt hår och dina extensions. Så ska du få längre hår med extensions, så kräver det också en större mängd löshår.

Bästa hårförlängningen för tjockt hår
Vi rekommenderar att du väljer hårtränser om du har tjockt hår. Med flätningsmetoden kan du applicera mycket hår utan att det täcker hela hårbotten, eftersom man syr flera lager hårtränser ovanpå varandra. Det ger därför ett mycket naturligt resultat i kraftigt hår och hårtränsen kan sedan återanvändas.