Hur tvättar och sköter jag min hair topper?

Jo mer kärlek du ger din hair topper, jo länge kommer den hålla sin fin. Denna guide visar dig hur du tvättar och sköter fin hair topper, så du får glädje av den så länge som möjligt.

Guide till tvätt av din hair topper

1. Borsta igenom håret
Börja med att ta av dig din hair topper och borsta försiktigt igenom håret med en skonsam borste, innan du tvättar det.

2. Skölj din hair topper
Skölj hair topperen, så allt hår och hjässan blir blöta.

3. Tvätta toppern med shampoo
Fördela ett skonsamt shampoo i din hair toppers hår och hjässa, och var försiktig så du inte gnuggar håret så det tovar sig. Skölj ur shampoot ordentligt, och tvätta igen, om det är nödvändigt.

4. Använd en hårinpackning
Massera in en vårdande hårinpackning i längderna på din hair topper, om du önskar lite extra vård på djupet. Låt hårinpackningen verka i ca. 5-10 minuter, innan du sköljer ur den ur håret.

5. Fördela balsam i längderna
Använd nu ett mjukgörande och fuktgivande balsam i hårlängderna, och låt den verka 2 minuter innan du sköljer. Ett balsam stänger hårets fjällskikt, så håret blir mjukt och känns friskt.

6. Borsta håret försiktigt
Krama försiktigt ur vattnet ur håret, och undgå att inte vrida och slita i håret. Borsta försiktigt igenom håret med en skonsam borste. Börja med att borsta hårtopparna, och arbeta dig uppåt mot hair topperns hjässa.

7. Låt hair topperen torka
Låt din hair topper lufttorka, antingen på ett perukstativ eller liggande på en handduk. Du kan också föntorka håret, men då är det viktigt att du använder en värmeskyddande produkt i håret, så det inte skadas av värmen.

De bästa hårvårdsprodukterna till hair toppers

Vilka produkter är bäst till min hair topper?

Vilka produkter är bäst till min hair topper?
De rätta hårvårdsprodukterna förlänger hållbarheten på din hair topper, och gör håret finare och mer medgörligt. Vi rekommenderar den fuktgivande “True Soft”-serien från Maria Nila, som gör håret mjukt och sunt. Serien består av shampoo, balsam, inpackning och hårolja, och du märker direkt hur effektiva produkterna är.

Kom ihåg värmeskydd
Om du använder hårfön, plattång eller locktång till att styla din hair topper är det superviktigt att du använder en värmeskyddande produkt i håret först. Annars riskerar du att skada håret, och dessutom förkorta hållbarheten på din hair topper. Vi rekommenderar “Quick Dry Heat Spray” från Maria Nila, som både effektivt skyddar mor värme, samtidigt som den förkortar hårets torktid när du fönar håret.

Hur ofta ska min hair toppers tvättas?

För att skydda ditt eget hår, och din hair topper, är det viktigt att du tar av dig din hair topper innan du ska sova. Av del anledningen behöver du heller inte tvätta den lika ofta som ditt eget hår.

Tvätta din hair topper varannan vecka vid daglig användning
Hur ofta du behöver tvätta din hair topper beror på hur mycket du använder den. Använder du den varje dag, behöver du tvätta den ca. varannan vecka. Om du inte använder den dagligen, ska den bara tvättas efter behov. När håret och hjässan känns / upplevs fett är det hög tid att tvätta den.