Så tvättar du clip on extensions

Använder du våra clip on, halo eller ponytail extensions? Dessa populära typer av extensions tar du på och av dig själv när du vill, och skiljer sig därför från våra permanenta extensions när det gäller tvätt och skötsel. De måste tvättas när du inte har håret i ditt eget hår för att skydda både ditt eget hår och dina extensions.

Guide till tvättning av icke-permanenta extensions

1. Borsta håret försiktigt
Börja med att ta ut dina extensions ur håret och red ut håret innan du börjar tvätta det. Använd en mjuk och skonsam hårborste som är lämplig för extensions.

2. Ordna en balja med vatten och shampoo
Fyll en balja eller handfat med ljummet vatten. Häll i ett milt shampoo i vattnet och låt det blandas och skumma upp.

3. Tvätta håret försiktigt
Doppa håret i vattnet upprepade gånger tills håret har tvättats igenom ordentligt. Om du använder clip on extensions är det att föredra att tvätta en sektion åt gången. Skölj sedan håret noggrant så att det inte finns några rester av schampo i det.

4. Ge extra vård med en hårinpackning
Om du vill vara extra snäll med dina extensions, applicera en närande hårinpackning i hårets längder. En hårinpackning tar hand om håret på djupet och håller det friskt. Låt inpackningen verka i håret i 5-10 minuter innan du sköljer det igen.

5. Använd balsam
Använd ett mjukgörande balsam i hårlängderna och skölj ut efter 1-2 minuter. En bra balsam är guld värd eftersom det förseglar hårstrånas fjällskikt så håret blir slätare och mer medgörligt.

6. Låt håret torka
Kamma håret försiktigt med din extensionsborste och låt det lufttorka på en handduk. Du kan också föna håret, men kom ihåg att använda en värmeskyddande produkt så att hårets inte skadas av värmen.

7. Platta håret regelbundet
Platta gärna dina extensions emellan åt. Detta får hårskiktet att lägga sig, vilket gör att håret känns slätare och mjukare. Det är mycket viktigt att använda värmeskydd innan du plattar håret, eftersom värmestylning annars kan skada håret.

Hårvårdsprodukter till clip on extensions

Hårvårdsprodukter till clip on extensions

Oavsett om du använder permanenta eller icke-permanenta hårförlängningar är det mycket viktigt att du använder rätt hårvårdsprodukter. Vi rekommenderar serien “True Soft” från Maria Nila. Du kommer omedelbart att märka att håret blir mjukare och mer hanterbart. Dessutom kommer du att njuta av dina förlängningar under mycket längre tid, eftersom hårvårdsprodukterna förlänger hårets livslängd.

Hur ofta ska clip on extensions tvättas?

Våra icke-permanenta hårförlängningar används vanligtvis inte varje dag och därför är det inte nödvändigt att tvätta håret så ofta. Hur ofta du behöver tvätta dina clip on, halo eller ponytail extensions beror på hur mycket du använder dem. När håret känns fettigt och blir mer benäget att tova sig är det dags att tvätta det, så att det kan bli mjukt och följsamt igen.