Kan jag färga mina hair extensions?

Vill du gärna färga dina hair extensions, men du osäker på om det går? På denna sida guidar vi dig till hur du kan färga dina extensions, utan att skada håret.

Kan man färga hair extensions?

Alla våra löshår är 100% äkta hår, och därför kan håret även färgas med permanent hårfärg precis som ditt eget hår. Vi rekommenderar dock inte att använda permanent hårfärgning i våra extensions då det kan försämra hårets kvalitet och förkorta dess livslängd och hållbarhet.

Färga håret på egen risk
Hair extensions har redan genomgått en omfattande kemisk färgningsprocess innan de mottagit dem. Detta är nödvändigt då håret ursprungligen är svart och därför behöver färgas för att matcha våra olika färgnyanser. Dina extensions har därför redan blivit färgade och genom att lägga till extra färg kan du riskera att skada håret. Dessutom kan det alltid vara svårt att förutse resultatet när man färgar ovanpå ett redan färgat hår. Det är därför på egen risk att färga våra extensions och garantin på håret upphör vid färgning.

Ta hand om dina extensions och undvik färg
Om du vill njuta av dina hair extensions så länge som möjligt, undvik då att färga håret med permanent hårfärgning. Därför är det att föredra att du matchar dina extensions med din egen hårfärg så att du inte behöver färga dem. Vi ser hela tiden till att utveckla våra färger i sortimentet, så vi har möjlighet att erbjuda en färg som matchar just ditt hår. Om du är osäker på vilken hårfärg du ska välja så har vi gjort en guide åt dig.

Maria Nila Colour Refresh hårbomb

Färga dina extensions med färgbomber

Du kan färga dina löshår helt utan att skada håret med färgbomber. Det är en vårdande hårinpackning som innehåller färgpigment. Om du till exempel vill att dina extensions ska ha en kallare eller varmare nyans kan du använda en färgbomb för att tona håret. Färgbomber är en icke-permanent hårfärgning som bara sätter sig i det yttre lagret av håret, och därför skadar de inte håret. Vi rekommenderar de vackra färgbomberna "Colour Refresh" från Maria Nila, som vanligtvis håller 4-10 hårtvättar innan färgen behöver fräschas upp igen.

Var försiktig med tape och nail hair extensions
Om du använder en färgbomb, var extra försiktig med appliceringen om du har tape eller nail hair / keratin extensions. Färgbomber innehåller balsam som kan förstöra tejpens och keratinets förmåga att fästa i ditt hår. Men så länge du är använder färgbomben med försiktighet när du masserar in den i dina extensions finns det inget som hindrar dig från att testa en ny färgnyans.