GUIDE

Tvätt och vård av semi-permanenta extensions

Använder du hårträns, tejp, nail hair eller microringsextensions? När du använder någon av våra metoder för semi-permanenta extensions tvättar du dem medan de sitter fast i ditt eget hår. Följ vår guide för ett friskt och vackert hår.

1. Borsta håret med en extensionsborste
Innan du duschar, kamma försiktigt håret med en extensionsborste. Den är mer skonsam än en vanlig borste eftersom den inte drar i håret. Börja med att borsta hårtopparna och arbeta dig uppåt.

2. Blöt håret och fördela schampo
Blöt hela håret och massera in vårt rekommenderade schampo väl i hårbotten och fördela det i längderna. Du måste vara lite extra försiktig där dina extensions är fästa, men du kommer snart att få kläm på det. 

Skölj noga och schamponera igen så att håret blir helt rent. 

3. Ge ditt hår lite extra kärlek med en hårkur
Både ditt eget hår och dina extensions behöver fukt och vård. Därför rekommenderar vi att du använder hårinpackning varannan gång du tvättar håret. 

En bra hårkur öppnar upp hårstrånas fjällskikt så att fukten kan tränga in på djupet och verka. Applicera balsamet i hårets längder (undvik hårbotten eftersom dina extensions kan lossna).

Låt verka i 5-10 minuter innan du sköljer ur det.

4. Sätt pricken över i:et med balsam
Avsluta alltid din tvättrutin med balsam – även när du inte använder hårinpackning. Ett bra balsam försluter hårets fjällskikt och gör håret mjukare och mer lätthanterligt. Applicera balsamet endast i längderna och låt det verka i 1-2 minuter innan du sköljer ur det.

5. Krama ur vattnet och borsta igenom
Krama försiktigt ur vatten och avsluta med att borsta håret igen. Börja i topparna och arbeta dig uppåt. 

Det är också en bra idé att ge längderna lite extra kärlek med en återfuktande hårolja.

6. Nu är det dags att torka håret
Det är upp till dig om du vill låta håret lufttorka eller använda en hårfön för att korta ner torktiden. Om du använder en hårfön, hoppa inte över värmeskyddet – och kom ihåg att föna uppifrån och ner för att undvika frissigt hår.

7. Platta eller locka håret med värme
Vi rekommenderar att du stylar ditt hår när det är torrt – gärna med en plattång då och då. Värmen från plattången lägger sig över fjällskiktet så att håret blir mjukt, glansigt och vackert. Undvik att trycka med verktygen där dina extensions är fästa.

Och vi säger det hellre en för mycket än en för lite: Glöm inte värmeskyddet.

Förläng livslängden med rätt produkter

Oavsett om du använder ready to wear eller semi-permanenta extensions gör rätt produkter hela skillnaden – ditt hår behöver massor av fukt och vård för att hålla sig vackert under lång tid. 

Vi har gjort vårt bästa för att välja rätt vårdprodukter som ditt löshår kommer att älska.

Se hårvård

Hur ofta ska du tvätta dina extensions?

Du vet säkert redan att ditt eget hår inte mår bra av att tvättas för ofta, eller hur? Det är precis samma sak med löshår.

Beroende på hur ofta du använder dina extensions rekommenderar vi att du tvättar dem 1-2 gånger i veckan.

Men det är bara en riktlinje – om du ofta tränar med dina extensions i kan ditt hår behöva tvättas oftare. 

Du kan vänja ditt hår vid färre tvättar
Många av oss tvättar håret alldeles för ofta. Men du kan enkelt vänja ditt hår vid att hålla sig vackert med färre tvättar. 

Det gör du genom att gradvis lägga till fler dagar mellan tvättarna. I början kan ditt hår vara lite extra fett – men det är bara din hårbotten som anpassar sig. Ditt hår blir oljigt eftersom din hårbotten överkompenserar för de många hårtvättarna. Så inom kort kommer din hårbotten att börja producera mindre olja. 

Om du inte har tid att vänta på det kan du alltid fräscha upp håret med lite torrschampo mellan tvättarna.

Se hårvård

Ditt hår, din skönhet, ditt val

Löshår ska passa dig. Inte tvärtom.
Oavsett vilken färg, längd, flexibilitet eller komfort du vill ha har vi en perfekt match för dig.

Hitta rätt metod för dig