GUIDE

Tvätt och vård av ready to wear extensions

Clip in, ponytail och halo extensions sätts i och tas av efter behov, så att tvätta dem är lite annorlunda än att tvätta ditt eget hår. De ska inte sitta i håret medan du tvättar det.

1. Borsta ditt löshår
Börja med att ta ut dina extensions ur håret och borsta dem ordentligt tills du är säker på att de är väl genomkammade.

2. Doppa håret i en balja med vatten
Blöt dina extensions helt och applicera sedan vårt rekommenderade schampo i håret. Löddra upp schampot genom att massera in det i håret. Det är viktigt att vara försiktig när du gör detta – och se till att du gör det i hårets naturliga riktning så att det inte blir tovigt.

3. Skölj ur schampot och upprepa
Skölj ur schampot ordentligt – antingen i en balja med rent vatten eller under kranen. Upprepa en gång till för att vara säker på att du får bort allt fett och all smuts ur håret. Skölj slutligen noggrant tills allt schampo är borta.

4. Ge dina extensions en hårbehandling
När schampot är (ordentligt) ursköljt kramar du försiktigt ur vattnet. Applicera sedan en hårkur på längderna. Låt hårinpackningen verka i 5-10 minuter innan du sköljer ur den.

5. Sätt pricken över i:et med balsam
Ett bra balsam gör underverk för dina extensions eftersom det förseglar hårets fjällskikt, vilket gör det mjukare och mer lätthanterligt. Applicera balsamet i håret och låt det verka i 1-2 minuter innan du sköljer ur det.

6. Krama ur vattnet och borsta håret
När du har sköljt ur balsamet, krama ur så mycket vatten du kan. Borsta dina extensions med en extensionsborste igen och applicera gärna hårolja.

7. Nu är det dags att låta håret torka
...Men du kan hjälpa det lite på traven. Det är upp till dig om du vill låta håret lufttorka på en handduk eller använda en hårfön. Om du använder en hårfön, kom ihåg att använda ett värmeskyddande medel i håret. Föna uppifrån och ner för att undvika frissighet.

8. Avsluta med att styla håret
Avsluta med att styla håret med en plattång eller locktång. På så sätt försluts fjällskiktet och dina extensions blir mjuka och släta. Men kom ihåg att applicera värmeskydd i håret innan du använder plattången.

Förläng livslängden med rätt produkter

Oavsett om du använder ready to wear eller semi-permanenta extensions gör rätt produkter hela skillnaden – ditt hår behöver massor av fukt och vård för att hålla sig vackert (ännu) längre. 

Vi har gjort vårt bästa för att välja ut den rätta hårvården som ditt löshår kommer att älska.

Se hårvård

Hur ofta ska du tvätta dina extensions?

Du vet säkert redan att ditt eget hår inte mår bra av att tvättas för ofta, eller hur? Det är precis samma sak med löshår.

Beroende på hur ofta du använder dina extensions rekommenderar vi att du tvättar dem 1-2 gånger i veckan (och ännu mer sällan om du inte använder dina ready to wear extensions dagligen)

Men detta är bara en riktlinje – om du till exempel ofta tränar med dina extensions i kan ditt hår behöva tvättas oftare.

Ditt hår, din skönhet, ditt val

Löshår ska passa dig. Inte tvärtom.
Oavsett vilken färg, längd, flexibilitet eller komfort du vill ha har vi en perfekt match för dig.

Hitta rätt metod för dig