Så appliceras tape extensions

Denna guide visar dig, hur du applicerar tape extensions.

Till appliceringen behöver du:
Tape extensions
Stor hårklämma
Pinnkam

Applicering av tape extensions Steg 1

1. Innan applicering

Börja med att tvätta ditt hår med djuprengörande shampoo. Detta är väldigt viktigt så håret ska vara helt rent från fett och smuts, så tejpen kan fästa ordentligt i håret. Annars riskerar du att tejpen lossnar. Platta ditt hår innan du applicerar löshåret, då är det nämligen lättare att arbeta med.

Applicering av tape extensions Steg 2

2. Dela in håret

Dela in håret i sektioner genom att göra en horisontell linje med hjälp av en pinnkam - börja alltid i nacken, ca. 3-5 cm från hårfästet och arbeta dig uppåt. Använd en hårklämma för att hålla bort överflödigt hår. När du applicerar tape extensions är det en bra idé att jobba med vad som kallas en "tegelstensstruktur" så att tejpslingorna alltid överlappar varandra i de olika lagren.

Applicering av tape extensions Steg 3

3. Börja i nacken

Börja alltid i nacken och arbeta dig uppåt, och avsluta med sidorna. Det är alltid bra att dela upp alla extensions, så du har en överblick över hur mycket hår du har till förfogande. Till en applicering av ca. 100 g hår ska du använda hälften till nacksektionen, och 25 g hår på varje sida. På det sättet vet du att håret fördelas jämt, och att det inte helt plötsligt är slut och det saknas någon stans.

Applicering av tape extensions Steg 4

4. Ta en liten hårslinga

Ta en slinga av kundens eget hår med hjälp av pinnkammen. Slingan får inte vara för tunn så tejpen kommer riva i håret, men inte heller för tjock, då kan tejpslingorna inte fästa mot varandra. Se till att göra helt jämna och horisontella indelningar.

Applicering av tape extensions Steg 5

5. Se till att indelningen är jämn

Det är mycket viktigt att kontrollera att den horisontella indelningen är helt jämn innan tejpen appliceras. En ojämn indelning kan få tejpen att slita i kundens hår och orsaka rodnad och att håret lossnar.

Applicering av tape extensions Steg 6

6. Placera en tejpremsa under håret

Placera nu en tejpremsa med den klistriga sidan uppåt under hårslingan och lägg ner hårslingan över tejpen utan att röra på tejpen med fingrarna. Se till att tejpremsan inte sitter för nära hårbotten eftersom den kan riva i håret.

Applicering av tape extensions Steg 7

7. Stäng tejpremsorna runt håret

Använd pinnkammen för att trycka håret ordentligt på tejpen (använd inte fingrarna!) Och placera sedan en ny tejpremsa med den klibbiga sidan nedåt, ovanpå den andra, så att de fäster ihop runt håret.

Applicering av tape extensions Steg 8

8. Pressa ihop remsorna väl

Tryck sedan ihop tejpen riktigt ordentligt så att eventuella luftbubblor trycks ut och tejpen fäster ihop med håret.

Applicering av tape extensions Steg 9

9. Fortsätt i resten av håret

Upprepa appliceringen av nästa tejpslinga bredvid den andra. Fortsätt så här med ca. 1 cm mellanrum. Det är en bra idé att stanna ca. 3 cm från hårfästet på sidorna så att de inte synd vid uppsättning av håret.

Applicering av tape extensions Steg 10

10. Se till att tejpslingorna kan döljas

När du närmar dig toppen av huvudet är det en bra idé att kontrollera hur långt du kan fortsätta utan att tejpfästena blir synliga. Det beror på kundens hårtjocklek och önskade resultat. När du är klar med baksidan/nacksektionen, börja då på sidorna. Här är det viktigt att applicera lite snett, i en vinkel, så att håret kan sättas upp.

Applicering av tape extensions Steg 11

11. Det färdiga resultat

Så här ska det färdiga resultatet se ut. Här är hårtopparna klippta och avrundade så att de sammanfaller med kundens eget hår.

Köp tape extensions här