Så appliceras nail hair extensions

Denna guide visar dig, hur du applicerar nail hair extensions.

Till appliceringen behöver du:
Nail hair extensions
Pinnkam
Stor hårklämma
Små hårklämmor
Plastskydd till nail hair
Värmetång till nail hair

Applicering av nail hair extensions Steg 1

1. Innan applicering

Se till att ditt hår är nytvättat före applicering av extensions och undvik att använda balsam och hårinpackning nära hårbotten - det kan göra det svårare att få löshårsslingorna att fästa i håret. Platta ditt hår (om det behövs) innan du applicerar löshåret, då är håret lättare att arbeta med och du kan bättre se hur det är klippt.

Applicering av nail hair extensions Steg 2

2. Dela in håret

Dela in håret i sektioner genom att göra en horisontell linje med hjälp av en pinnkam - börja alltid i nacken, ca. 3-5 cm från hårfästet och arbeta dig uppåt. Använd en hårklämma för att hålla bort överflödigt hår.

Applicering av nail hair extensions Steg 3

3. Börja i nacken

Börja alltid i nacken och fortsätt sedan att fästa slingorna på sidorna. Om du har en bunt med t.ex. 100 slingor, använd då 60 slingor bak på huvudet och 20 slingor till varje sidosektion. Det är viktigt att ha en översikt över hur många slingor som används i de olika sektionerna, så att håret inte plötsligt tar slut.

Applicering av nail hair extensions Steg 4

4. Ta en liten hårslinga

Ta en slinga av kundens eget hår som är i samma tjocklek som en löshårsslinga, så att håret kan bära vikten av håret som appliceras. Sätt fast plastskyddet runt slingan med hjälp av en liten klämma, detta för att hålla bort lösa hårstrån och skydda hårbotten från värmetången.

Applicering av nail hair extensions Steg 5

5. Lägg till en löshårsslinga

Ta sedan en slinga nail hair som ska appliceras och placera den tillsammans med kundens hår ca. 1 cm. från hårbotten. Det är viktigt att inte sätta slingan för nära hårbotten, eftersom det både kan bränna huden och slingan kan sitta för hårt.

Applicering av nail hair extensions Steg 6

6. Smält keratinet med värmejärnet

När värmejärnet värms upp stängs de två värmeplattorna runt keratinspetsen, som ligger ovanpå håret. Fördela värmen över hela keratinspetsen så att allt keratin smälter och blir mjukt.

Applicering av nail hair extensions Steg 7

7. Rulla keratinet runt håret

När keratinet är helt smält kan du försiktigt rulla keratinet runt håret med ditt index och tummen så att knippen fastnar. Det är viktigt att keratinet når hela vägen så att det stängs tätt som ett rör.

Applicering av nail hair extensions Steg 8

8. Fortsätt med resten av håret

Fortsätt med detta tills du är ca. 3 cm från hårkanten - här får håret inte komma ut längre, eftersom det måste kunna döljas av det naturliga håret när det sätts upp. När du är klar med en hel rad fortsätter du med nästa horisontella hårbana. Det är vanligtvis några cm mellan varje horisontell bana, men det beror på individens hår och önskningar efter resultatet.

När du närmar dig toppen av ditt huvud är det en bra idé att kontrollera hur mycket längre du kan gå upp utan att knippen blir synliga. Det beror på kundens hårtjocklek.