Så applicerar du microring extensions

Med den här guiden lär du dig enkelt hur du använder microring extensions.

Till appliceringen behöver du:
Microring extensions
Pinnkam
Stor hårklämma
Microringsnål - Ögla
Microringar
Microringstång

Applicering av microring extensions Steg 1

1. Innan applicering

Se till att ditt hår är nytvättat innan du applicerar microring extensions och undvik då att använda balsam, hårinpackning och stylingprodukter nära hårbotten - det kan göra att slingorna glider av. Platta ditt hår (om det behövs) innan du applicerar extensions, då blir håret lättare att arbeta med och du kan bättre se hur håret är klippt.

Applicering av microring extensions Steg 2

2. Dela in håret

Dela in håret i sektioner genom att göra en horisontell linje med hjälp av en pinnkam - börja alltid i nacken, ca. 3-5 cm från hårfästet. Arbeta dig uppåt med ca. 1 cm mellanrum mellan sektionerna. Avståndet kan dock variera något beroende på hur mycket hår som ska appliceras och hur tjockt håret är. Använd en hårklämma för att hålla bort överflödigt hår.

Applicering av microring extensions Steg 3

3. Börja i nacken

Börja alltid i nacken och fortsätt sedan att fästa slingorna på sidorna. Om du har ett bunt med t.ex. 100 slingor, använd 60 slingor bak på huvudet och 20 slingor till varje sidosektion. Det är viktigt att ha en översikt över hur många slingor som används i de olika sektionerna, så att håret inte plötsligt tar slut.

Applicering av microring extensions Steg 4

4. För en hårslinga genom nålen

Ta en hårslinga från kundens eget hår (en bra tumregel är att slingan ska vara av samma mängd hår som löshårsslingan). För slingan av kundens hår genom öglan på microringsnålen, på vilken du har satt fast en rad microringar.

Applicering av microring extensions Steg 5

5. Ta en microring

Ta fast en microring och dra nålen genom microringen så att håret kommer hela vägen igenom.

Applicering av microring extensions Steg 6

6. Överför microringen till håret

Genom att dra nålen genom microringen överförs microringen från nålen till håret, utan problem.

Applicering av microring extensions Steg 7

7. Tillför en löshårsslinga

Ta sedan en löshårsslinga och för den in i microringen. Fäst inte slingan för nära hårbotten, helst ca. 0,5 cm därifrån.

Applicering av microring extensions Steg 8

8. Stäng microringen

Använd microringstången för att klämma ihop microringen. Kom också ihåg att klämma på sidan av ringen så att eventuella lufthål försvinner och ringen stängs helt tätt.

Applicering av microring extensions Steg 9

9. Slingan ska ligga platt

När slingan är applicerad i håret ska den ligga platt mot huvudet. Det är viktigt att den inte sticker ut, då har den applicerats för hårt och kommer att genera och irritera hårbotten.

Applicering av microring extensions Steg 10

10. Fortsätt i resten av håret

På samma sätt fortsätter du hela raden tills du är ca. 3 cm från hårkanten - längre ut applicerar vi inte löshår eftersom det ska kunna döljas i ditt egna hår när du t.ex. sätter upp det. Fortsätta med nästa horisontella hårsektion och upprepa processen. Det är vanligtvis 1 cm mellan varje horisontella sektion, men det kan också vara individuellt och bero på kundens hår och önskningar om resultatet.

När du närmar dig toppen av huvudet är det en bra idé att kontrollera hur mycket högre du kan applicera, utan att slingorna blir synliga. Det beror på hur tjockt hår kunden har.

Applicering av microring extensions Steg 11

11. Det färdiga resultatet

Så här ska det färdiga resultatet se ut. Nu är det dags att klippa och runda av hårtopparna i sidorna så att de sammanfaller med kundens eget hår.

Köp microring extensions här