Så applicerar du hårtränser

Denna guide visar dig hur du applicerar hårträns med Easy Weft-metoden.

Till appliceringen behöver du:
Hårträns
Stor hårklämma
Pinnkam
Små hårklämmor
Microringsnål - Ögla
Microringstång
Liten sax

Applicering av hårträns Steg 1

1. Innan applicering

Se till att håret är nytvättat innan applicering och undgå balsam och hårinpackning nära hårbotten, det kan göra att microringarna glider ur. Platta ditt hår innan du applicerar löshåret, då är det nämligen lättare att arbeta med.

Applicering av hårträns Steg 2

2. Dela in håret

Dela in håret i sektioner genom att göra en horisontell linje med hjälp av en pinnkam - börja alltid i nacken, ca. 5 cm från hårfästet och arbeta dig uppåt. Använd en hårklämma för att hålla bort överflödigt hår. Vid easy weft-metoden är det viktigt att värdera hur många sektioner med hår som ska användas i nacken, och på sidorna innan du går igång. Vid en normal applicering brukar man göra tre sektioner i nacken och två på sidorna, allt efter hårets tjocklek.

Applicering av hårträns Steg 3

3. Mät bredden på hårtränsen

Ta hårtränsen och mät hur lång din sektion ska vara, innan du klipper i hårtränsen. Se till att lämna ca. 4 cm från hårfåastet i sidorna så håret kan sättas upp.

Applicering av hårträns Steg 4

4. Klipp till hårtränsen

Klipp försiktigt i tränsen med en vass sax, så sektionerna passar med din indelning.

Applicering av hårträns Steg 5

5. Fäst hårtränsen

Använd två små klämmor för att hålla hårtränsen på plats och se till att den är stram under hela appliceringen. Kom ihåg att välja microringar i en färg som matchar hårtränsen, så att microringarna döljs så mycket som möjligt.

Applicering av hårträns Steg 6

6. Ta en liten hårslinga

Börja i mitten av sektionen och ta en löshårsslinga och en slinga av kundens hår. När du tar tag i kundens hår är det viktigt att kontrollera att håret ligger precis bakom löshåret så att det tas från samma ställe.

Applicering av hårträns Steg 7

7. Dra slinga genom nålen

Placera ett antal microringar på nålen och för hårslingan igenom öglan på nålen. Då kan du enkelt föra över microringen från nålen till håret.

Applicering av hårträns Steg 8

8. För över två microregeringar till hårslingan

Dra sedan försiktigt 2 microringar över nålen så att håret passerar genom microringarna.

Applicering av hårträns Steg 9

9. Stäng microringarna

Använd en microringsstång för att trycka ihop microringen så den blir helt platt. Se till att microringarna ligger ned mot håret så att de inte står ut. Fortsätt på samma sätt med ca. 1 cm avstånd mellan microringarna.

Applicering av hårträns Steg 10

10. Slutför raden

Så här ska sektionen se ut nåar applicering har utförts korrekt. Här fäster vi två mikroringar perslinga, och ca. 1 cm mellanrum mellan slingorna.

Applicering av hårträns Steg 11

11. Fortsätt med nästa sektion

Gör sedan en ny indelning ovanför den första sektionen och upprepa appliceringen med samma procedur. Du kan med fördel göra den övre sektionen längre, så att den går hela vägen till tinningen för extra fyllighet fram.

Applicering av hårträns Steg 12

12. Ringarna är lätta att öppna igen

När microringarna måste tas bort igen används tången för att klämma åt, fast på motsatt sida av ringen. Då öppnas öppnas den och deb kan dras ur håret. När alla ringar har tagits bort kan du ta bort hårtränsen.