Är det dags för att ta bort dina extensions ur håret igen? Det är minst lika viktigt att dina extensions tas ut korrekt, som att de appliceras korrekt. Du riskerar att skada ditt eget hår om du inte är försiktig med borttagningen. På denna sida har vi samlat alla bästa råd från våra experter om hur du lättast och mest skonsamst tar bort dina extensions. Det kan vara riktigt svårt att göra ensam, så ta gärna hjälp av en tålmodig kompis som kan hjälpa dig.

Mitt hår går av under borttagningen

Även om dina hårförlängningar tas ut enligt konstens alla regler, kommer du att upptäcka att du tappar mycket av ditt eget hår under borttagningen. Men oroa dig inte, det är helt normalt! Du tappar i genomsnitt ca. 50-100 hårstrån om dagen, och medan du har haft hårförlängning i håret har de hårstrån som du naturligt skulle tappat, inte kunnat lossna eftersom de sitter fast tillsammans med dina extensions. Så nu lossnar istället allt hår på samma gång under borttagningen, och därför kan det verka som att du tappar oroväckande mycket hår.

Så tar du bort nail hair extensions

Att ta bort nail hair extensions kan vara lite besvärligt och lite längre process, så se till att avsätta gott om tid för det. Det är mycket viktigt att du har en microringstång och en keratin remover innan du börjar, annars är keratinet omöjligt att få bort ur håret på ett skonsamt sätt.

Guide för borttagning av nail hair:

 1. Börja från toppen av huvudet och arbeta dig ner - rad för rad. Använd gärna en hårklämma för att hålla bort det lösa håret.
 2. Ta den platta tången och pressa försiktigt keratinet på varje slinga i den första raden så att keratinet krossas och börjar lossna, då går det mycket lättare för keratin removern att tränga in.
 3. När varje slinga har krossats, applicera keratin remover och låt den sitta i ca. 5-10 sekunder.
 4. Krossa keratinet helt med tången.
 5. Lossa keratinet från håret och dra försiktigt ut löshårsslingan ur håret. Om det är svårt att få loss kan du ta lite mer remover och klämma med tången igen.
 6. Fortsätt sedan med samma procedur på nästa rad.

Nail hair extensions kan lätt återanvändas med lite övning. Det kräver att du lägger till nytt keratin till slingorna som du fäster med en värmetång till nail hair.

Så tar du bort tape extensions

Innan du börjar ta bort dina tape extensions är det viktigt att du har en tape remover att lösa upp tejpen med.

Guide för att ta bort tape extensions:
 1. Börja med att sätta upp ditt översta hår, som täcker dina extensions, med en hårklämma så att den inte kommer i vägen.
 2. Ta en tape sektion och applicera lite borttagningsvätska mellan de två sektionerna ovanifrån så att vätskan kan tränga ner till tejpen.
 3. Gnid tejpremsorna mot varandra i några sekunder så att vätskan kan fördelas bättre mellan dem.
 4. Dra försiktigt de två tejpremsorna från varandra, uppifrån. Det ska gå lätt att ta isär dom, annars måste mer borttagningsvätska tillsättas.
 5. Fortsätt på samma sätt med resten av tape sektionerna.
 6. Avsluta med att tvätta håret ordentligt så att du får ut de sista resterna av tejp ur håret. Du kan med fördel använda en hårinpackning i håret eftersom det löser upp resterna av tejpen.

Du kan enkelt återanvända dina tape extensions genom att sätta på ny tejp på sektionerna. Med vår refill tejp till extensions har du tillräckligt med tejp till ca. två isättningar.

Så tar du bort flätmetoden

När du ska ta bort extensions som är applicerande med flätmetoden är allt du behöver en liten sax och en pinnkam.

Guide för att ta bort hårträns som applicerats med flätmetoden:
 1. Börja med att samla ditt eget översta hår i en hårklämma så att den inte kommer i vägen.
 2. Klipp av sytråden som håller fast hårtränsen i flätan, så att flätan kan tas bort. Var mycket försiktig så att du inte klipper i håret!
 3. Om flätan sitter fast med en liten gummisnodd är det lättast att lossa det med spetsen på en pinnkam.
 4. Använd också spetsen på pinnkammen för att lossa flätan.
 5. Red försiktigt ut alla små tovor från flätan med kammen.

Hårtränsen kan enkelt återanvändas med flätmetoden. Du kan också välja att sy fast clips på dem, så att du kan ta på och av dig håret när du vill.

Så tar du bort microring extensions

När du ska ta bort microring extensions, ska du använda en microringstång för att öppna microringen med.

Guide för att ta bort microringar:
 1. Börja med den översta raden med microring extensions och använd ev. en hårklämma för att hålla bort det lösa håret så att det inte är i vägen.
 2. Ta din tång och pressa försiktigt över ändarna på den platta microringen för att öppna ringen igen.
 3. Ta tag i löshårsslingan och dra den försiktigt ut ur microringen. Om inte slingan enkelt följer med har inte ringen öppnas tillräckligt, och den måste därför ha ett extra kläm med tången.
 4. Fortsätt med resten av raden och tills du har avslutat alla rader.

Det är enkelt att återanvända microring extensions. Allt du behöver är nya microringar till appliceringen.